Az oldalon az étrend-kiegészítők mellékhatásait lehet lejelenteni.

Ezen a felületen, amely a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Klinikai Gyógyszerészeti Intézete, a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (MÉKISZ) és a Semmelweis Egyetem (SE) együttműködésében készült el, bárki be tudja jelenteni, ha étrend-kiegészítő alkalmazása során nemkívánatos hatást tapasztalt.

Nem piros betűs ünnep a mai, de nekünk nagy nap: elindult a nutrivigilancia.hu weboldal, s ez jelentős lépés az…

Közzétette: Csupor Dezső 2023. november 23., csütörtök

De miket nevezünk annak?

Az étrend-kiegészítők olyan termékek, amelyeket azért fejlesztenek ki, hogy kiegészítsék az étrendet. Ezek tartalmazhatnak egy vagy több tápanyagot, például vitaminokat, ásványi anyagokat, gyógynövényeket, aminosavakat, enzimeket, vagy egyéb összetevőket. Az étrend-kiegészítők célja, hogy segítsenek pótolni azokat a tápanyagokat, amelyeket az emberek esetleg nem kapnak meg elegendő mennyiségben a mindennapi étkezéseikből.

Az étrend-kiegészítők számos formában érhetők el, mint például tabletták, kapszulák, porok, folyadékok, és kivonatok. Fontos megjegyezni, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet, és nem szabad gyógyszereknek tekinteni.

A fogyasztás előtt mindig tanácsos orvossal vagy egészségügyi szakemberrel konzultálni, különösen, ha az illető más gyógyszereket is szed, vagy alapbetegségei vannak, mivel bizonyos étrend-kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek gyógyszerekkel vagy befolyásolhatják bizonyos egészségügyi állapotokat.


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .