Mindenki szeretne javítani egészségi állapotán, fittebb, egészségesebb lenni. Mindenki szeretne egészségesen és ízletesen étkezni, de nem biztos, hogy tudja, hogyan kezdjen hozzá a váltáshoz. Dietetikusunk az Önnel történt konzultáció és állapotfelmérés alapján egyéni étrendet dolgoz ki Önnek az orvostudomány és táplálkozástudomány által elismert elvek alapján és segítséget nyújt abban, hogy az állapotának, a célkitűzésének és az esetleges betegségének megfelelően táplálkozhasson.
A tanácsadás során receptekkel segíti a kívánt változás elérését, ami magában foglalja a konyhatechnológiai tanácsadást és a nyersanyagok beszerzésére vonatkozó iránymutatást is.
Az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy egyes betegségeket bizonyos élelmiszerek előnyösen befolyásolnak, vagy egyes kombinációkban és mennyiségben éppenséggel súlyosbítanak. Azt, hogy mit mivel pótolhatunk, mivel érdemes kombinálni, megtudhatja dietetikus szaktanácsadásunk keretében.
Az életünkben számos olyan helyzet van, amikor célszerű dietetikus tanácsát figyelembe venni. Leggyakoribb eset, ha fogyni vagy éppenséggel hízni szeretnénk, hiszen ennek kulcsa a megfelelő étrend kialakítása és követése.
Életünk fontos eseménye a gyermekvárás és a gyermeknevelés. A terhesség során nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, mind az anya, mind a gyermek szempontjából. Csecsemő és kisgyermek korban is nagy figyelmet kell szentelni a gyermek étkezésére, hiszen ekkor még az immunrendszere nincsen teljesen kifejlődve.
Korunkban a táplálék allergiák és túlérzékenységek ( lisztérzékenység, tejcukorérzékenység, tejfehérje allergia stb.) egyre gyakoribbak. Ezek kezelésében és karbantartásában kulcsfontosságú a megfelelő táplálkozás és diéta betartása.
Szinte minden betegség összefügg a táplálkozásunkkal és a megfelelő étrend segítheti a gyógyulást, a megelőzést, enyhítheti a betegség lefolyását és a tüneteket. Nagy fontos a megfelelő táplálkozás a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek (magas vérnyomás, szívinfarktus, érelmeszesedés, magas koleszterin szint) és a daganatos betegségek esetében.
Egyértelmű, hogy az emésztőrendszer megbetegedéseinek ( pl. gyomorfekély, nyombélfekély, refluxbetegség, máj- és epegyulladás, epekő, különféle bélbetegségek) legfőbb megelőzési és gyógymódja a megfelelő étrend.
Dietetikusunk útmutatást ad a diétás és bio élelmiszerek beszerzésében, amelyekkel változatosabbá, ízletesebbé teheti a diétát. Ilyenek például a fehérjeszegény kenyér (vesebetegség esetén), kalciummal dúsított sajt (csontritkulásban ajánlott), gluténmentes élelmiszerek stb. Segitséget nyújt a betegségek esetén szükséges speciális élelmiszerek és alapanyagok beszerzésének és azok sajátosságainak megismeréséhez.