Az infraszauna használata nagyon biztonságos: a keletkező sugárzási hő összetétele azonos a napsugárzás összetételével, azonban annak káros ibolyántúli komponense nélkül. Az infrakabinban 40-70 ° C-os hőmérsékleten jóleső, kellemes izzadás indul meg. Az infravörös hőkabin kúraszerű vagy rendszeres használata – tudatos táplálkozás mellett – biztosítja immunrendszerünk megerősödését, az egészség, a fizikai és szellemi erőnlét helyreállítását és növelését.
Normál szaunában a verejték 97%-a víz, míg az infraszaunázáskor csak 80%-ban vizet vesztenek a szövetek, a fennmaradó 20% a faggyúmirigyeken keresztül történő verejtékezéskor kiválasztódó koleszterin, tejsav, zsírfelesleg, nehézfémek, továbbá egyéb a szervezet egészséges működés gátló, felhalmozódott kémiai anyagok. A faggyúmirigyeken keresztül történő ilyen mértékű méregtelenítés normál esetben csak egy maratoni futáshoz mérhető megerőltető testgyakorlással érhető el, amire viszont nagyon kevés ember képes fizikailag, és korunkban kevés embernek van rá ideje. Infraszaunázás közben nő a vérkeringés intenzitása. Ez magára a vérre is jótékony hatással van, ugyanis ilyenkor a szív jobban dolgozik, a szívizmok megerősödnek és a későbbiekben a vérkeringés nagyobb teherbíró-képességével jár. Amikor futunk, vagy edzünk, akkor sem főleg az izmok méretének növeléséért tesszük, hanem azért, hogy leterheljük a szervezetünket, ezzel jobb működésre, ellenállóbbá téve azt. Erre az infraszauna egy könnyű és kényelmes megoldást jelenthet. A felgyorsult vérkeringés és az izzadás következtében a szervezet méregtelenítő folyamatai is sokkal gyorsabban végrehajtódnak, segítve ezzel a szervezetet a káros méreg-, és salakanyagok kiválasztásában. Az infraszaunázás főleg a különböző mérgező és veszélyes nehézfémek, például higany, nikkel, cink, ólom és a nikotin, alkohol, kénsav felhalmozódását gátolja.
Az infraszauna használatának nemcsak belső, hanem külső hatásai is vannak a szervezetre nézve, elősegíti a narancsbőr eltüntetését. Ezért a szépségszalonokban már bevett szokássá vált, hogy a narancsbőrt infraszaunával kezelik, ugyanis segíti a cellulitisz eltávolítását. A cellulit egy géles csomó a bőr alatt, ami megrekedt zsírból és vízből áll, ezt az infraszauna által megnövekedett izzadtságtermelés által eltávolíthatjuk szervezetünkből. Az infraszauna hője akár háromszor mélyebbre is hatolhat a bőrréteg alá, mint a különféle normál hőforrások, ezért ez a módszer a narancsbőr kezelésére sokkal hatékonyabb.
Ugyanakkor az infraszauna nemcsak a narancsbőr eltávolításában nyújthat segítséget, hanem a bőr megszépítésében is, mivel elősegíti a bőr megfelelő tápanyagainak a felvételét, eltünteti ez által a különféle bőrhibákat és pattanásokat, valamint sokkal ellenállóbbá, egészségesebbé teszi azt. Mivel az infraszaunázás elősegíti a tápanyagok felvételét, a sebek is gyorsabban gyógyulnak, mint a szauna igénybe vétele nélkül.

Az infraterápia akár meg is szüntetheti a különféle ízületi fájdalmakat, ugyanis tudományos kutatások igazolták, hogy az eljárás bizonyítottan jótékony hatással van a ficamok, izomgörcsök és az ízületi merevségre. Enyhíthető, vagy akár teljesen megszüntethető a legtöbb ilyen típusú, az idős korral járó tünet is, ezért nemcsak sportolóknak ajánlott a kezelés, hanem idősebbeknek is. A talán leggyorsabban jelentkező és érezhető hatása a rendszeres infraszauna használatnak a frissesség, felüdülés, amivel könnyedén megszüntethető a stressz, a szorongásos betegségek és a depresszió is.
Az infraszaunában egy 30-40 perces kezelés alatt el lehet érni, sőt akár 4-500 kilokalóriát is el lehet égetni.

Mikor és kinek ajánlott?

  • Az egészség megőrzése érdekében, betegségmegelőzésre
  • Az immunrendszer folyamatos erősítésére
  • Erős stresszben és/vagy rendszertelen életet élők számára hatékony stresszoldásra
  • A fogyni vágyók számára az alak és testfelépítés javítására
  • Bőrproblémák kezelésére (pikkelysömör, akne , ekcéma)Cellulitisz (narancsbőr) megszüntetésére, a bőr megfiatalítására
  • Keringési betegségek kezelésére
  • Emésztési és anyagcsere-problémák kezelésére
  • Mozgásszervi problémákkal küszködőknek – fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, sérülések kezelésére
  • Ellenjavallata gyakorlatilag megegyezik a szaunáéval.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .