A Fényterápia legfontosabb szervezetre gyakorolt hatása a biostimuláció élettani folyamatok serkentése. Ha ezt a bőr élettani működésére vetítjük, a bőr szinte valamennyi működésére hatást gyakorol. Ezért a bőr ápolásának minden fázisában használható.
Az arc és testkozmetika, a kéz és lábápolás az egészséges életmódot követő ember igénye, mert az ápolt és jó megjelenés, valamint a jó közérzet a hatékony életvitel feltétele. A szépség szubjektív fogalom, mégis a szépségben a harmónia és egészség tükröződik. A szép haj, a szép bőr és az egészséges köröm a szervezet egészségi állapotnak hű tükörképe.
A Bioptron fény és színterápia alkalmazása ennek az állapotnak a létrehozásában és fenntartásában segít. A Fényterápia legfontosabb szervezetre gyakorolt hatása a biostimuláció, azaz az élettani folyamatok serkentése. Ha ezt a bőr élettani működésére vetítjük, a terápia a bőr szinte valamennyi működésére hatást gyakorol. Ezért a bőr ápolásának minden fázisában használható.
A testápolás fontos kérdése a regeneráció, a bőr öregedési folyamatainak késleltetése, a bőr anyagcsere folyamatainak a szinten tartása. Ahhoz, hogy bőrünk szép legyen, fontos a hidratáltság, valamint a bőrfelszíni emulzióhoz szükséges zsírtartalom normál mértéke, amit a faggyúműködés biztosít. Sok esetben a bőr vízszegénysége okoz problémát. Bár ennek a problémának a kialakulásában szerepet játszhatnak táplálkozási, emésztési problémák, a túlzott napozás (szolárium használat), a száraz levegőjű, távfűtéses lakás, mégis alapvetően a bőrben lévő vízmegkötő anyag (hyalulon-sav) vízmegkötő képességének csökkenése a fő ok.
A faggyútermelés mennyisége és minősége szintén függ táplálkozási és kiválasztási tényezőktől, de alapvetően mégis hormonális okokra vezethető vissza. A fénykezelés hatására a bőr öregedési folyamatai lelassulnak, a faggyútermelés optimalizálódik, a terápia a bőrtípusokra szabályozó hatást gyakorol.
Gyakori probléma a fokozott faggyútermelés következtében létrejövő pattanásos (akne) arcbőr, amely a pubertás koron túl (18 év fölött) mindkét nem esetében gondot okozhat. A fénykezelés a pattanásos bőr kezelésében nemcsak a tüneteket enyhíti illetőleg szünteti meg, hanem a probléma kialakulásának okát is. A tünetek mögött ugyanis a hormonműködés, az emésztő, valamint a kiválasztó rendszer zavara vagy idegrendszeri zavarok állnak, illetőleg azokat felülfertőzöttség okozza. A terápia hatékonysága érdekében munkatársaink megfelelő diétát is ajánlanak.
A fénykezelés javítja a bőr kis és nagyereinek keringését, és így a jobb vérellátás miatt javul a bőranyagcsere, a bőr tápanyag és oxigénellátása, valamint a salakanyag és bomlástermék kiválasztása. Javul a vér, és a nyirokkeringés és ezzel enyhülnek a celluitisz ( narancsbőr) tünetei. A fényterápia javítja a bőrön megjelenő anyagcsere rendellenességek pl. a pszoriázis tüneteit is. A fénykezeléssel a bőr rugalmasságát biztosító rostok állapota is megőrizhető, így a dohányzás következtében létrejövő bőrrenyheség is korrigálható.
Mivel a fényterápia jótékony hatással van a bőr savköpenyére, amely a kórokozók elleni védekezést szolgálja, ezzel hatékonyan segíti a baktériumok (pl. szőrtüszőgyulladás, körömágygyulladás, felülfertőzött pattanás), vírusok (herpesz, szemölcs), gombák (bőr és körömgomba) elleni védekezést.
Arckozmetikában a kezelés minden fázisában használható a fény illetve a színek segítő hatása. A keringés serkentésére (Fényterápia narancs színnel), az összehúzáshoz (Fényterápia kék színnel), a bőr fertőtlenítéséhez, autogén sterilizációjához (Fényterápia zöld színnel), a bőrtápláláshoz, a hatóanyagok felszívódásához (Fényterápia narancs színnel), a regenerációs folyamatok serkentéséhez (Fényterápia sárga színnel) használjuk. A fénykezelés hatékonyságát a Nagylámpa (model II.) alkalmazása növeli: Szőrtelenítés (gyantázás) után is segít a bőr regenerálódásában, valamint fertőtlenítő hatása is van.
A fényterápia segít a verejték-rendellenességek kezelésében is, szabályozván a kis és nagy verejtékmirigyek működését a kiválasztás és idegi szabályozás optimalizációjával. A terápiát a hajas fejbőr rendellenességeinél is (hajhullás, fejbőr korpásódás) magas hatékonysággal alkalmazhatjuk.

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .